• Verzendkosten zijn €4,95, bij aankopen boven de €75,- zijn de verzendkosten gratis.
  • Verzendkosten zijn €4,95, bij aankopen boven de €75,- zijn de verzendkosten gratis.
Planten - Vetplant

Planten - Vetplant

€ 3,25

Op voorraad

Beschrijving

Vetplant Echeveria Blue Bird


De Echeveria Blue Bird is een vetplant die met zijn unieke blauwe bladeren uiteraard niet mag ontbreken in ons assortiment van groene krachtpatsers.

Deze kamerplant doet het goed op een standplaats waar veel zon en licht is. De Echeveria Blue Bird kan zowel binnen als buiten staan, let er wel op dat je deze superheld in de winter naar binnen haalt om te voorkomen dat hij bevriest.


Deze Echeveria heeft vlezige bladeren die poederachtig blauw zijn gekleurd. De randen van deze held hebben in de herfst en winter een rode kleur. In de zomer ontstaan er in hun natuurlijke habitat roze-oranje bloemen. Echter zal dit in ons kikkerlandje niet zo snel voorkomen omdat de temperatuur hier niet niet op is aangepast.

De Echeveria Blue Bird behoort tot de Crassulaceae familie en komt oorspronkelijk uit centraal Mexico. Deze plant houdt wel van het zonnetje, maar maak je geen zorgen! Ook in ons koude kikkerland kan deze groene superheld zich goed aarden.


De Echeveria Blue Bird heeft, net zoals andere echeveria soorten, 1x in de 2 weken water nodig. In de winter is het belangrijk dat deze groene held pas weer water krijgt als de grond bijna helemaal is uitgedroogd. In de zomer de aarde juist goed vochtig en niet te droog houden. Ook zal de Echeveria Blue Bird het fijn vinden om in de zomer elke maand bemest te worden met wat vloeibare meststof. Zo zorg je ervoor dat de krachten weer worden aangesterkt.


Een zonnig plekje doet het bij deze groene krachtpatser erg goed. Door het licht krijgt de kleurintensiteit van het blad een goede boost en straalt deze held nog wat extra. Het beste is dan ook om deze plant voor het raam te plaatsen.


In de zomer is de plant geschikt voor zowel binnen als buiten. De Echeveria Blue Bird houdt wat minder van de kou, en al helemaal niet van vorst. Zorg ervoor dat deze groene krachtpatser in de winter binnen staat.


Het blad van deze groene krachtpatser straalt het beste als het genoeg licht krijgt. Zien de bladeren er niet zo stralend uit, zet de Echeveria Blue Bird dan in het licht. Dit kun je doen door deze held voor het raam te zetten. De prachtige blauwe kleur zal dan snel weer tot leven komen!


De Echeveria Blue Bird is niet giftig en daardoor een echte dieren- en kindervriend! Het is echter ook niet aan te raden om deze groene held in een gerecht te verwerken.