• Verzendkosten zijn €4,95, bij aankopen boven de €75,- zijn de verzendkosten gratis.
  • Verzendkosten zijn €4,95, bij aankopen boven de €75,- zijn de verzendkosten gratis.
Planten - Pannenkoekplant

Planten - Pannenkoekplant

€ 2,75

Op voorraad

Beschrijving

Pannenkoekplant Pilea Peperomioides


Deze retro kamerplant herken je aan zijn platte, ronde bladeren en doet daardoor denken aan pannenkoekjes. Glanzende, leerachtige, dikke, donkergroene blaadjes balanceren op lange, dunne, rode stengels. Maak je geen zorgen over de onderste blaadjes die vergelen en van het stammetje afvallen, dat hoort bij deze plant. Hoe ouder de plant, hoe langer het bruine, vaak krommende, stammetje zonder blad is. Het bijzondere plantje wordt zo’n 40 cm hoog. Momenteel komt het Pannenkoekplantje steeds vaker voorbij. Naast het eenvoudige onderhoud van deze plant, staat hij ook bekend om het gemak waarmee hij te stekken is.


De Pilea Peperomioides staat graag op een zonnige standplaats, maar let er op dat je hem op warme zomerdagen tijdelijk een ander plekje geeft. Dit geldt voornamelijk als hij voor een raam op het zuiden staat. Dan kan het voor het Pannenkoekplantje te heet worden en verschrompelen de jonge bladeren.


Je Pannenkoekplant wordt er blij van om iedere week een kleine hoeveelheid water te krijgen. Controleer regelmatig door een vinger in de grond te stoppen hoe droog de grond is. Zorg ervoor dat de grond van het plantje licht vochtig blijft. Uitdroging van de grond én een overschot aan water zijn allebei dingen waar de Pilea Peperomioides niet goed tegen kan.