• Verzendkosten zijn €4,95, bij aankopen boven de €75,- zijn de verzendkosten gratis.
  • Verzendkosten zijn €4,95, bij aankopen boven de €75,- zijn de verzendkosten gratis.
Planten - Cactus

Planten - Cactus

€ 9,95

Op voorraad

Beschrijving

Cactus diverse soorten


De Cactus groeit van oorsprong in Afrika en in Midden- en Zuid-Amerika. Zowel hoog op koude gebergtes als op de tropische Cariben. Er zijn vele honderden soorten bekend, waarvan de meeste soorten scherpe doorns hebben.


Veel cactussen zijn makkelijk in onderhoud wat ze zeer geliefd maakt als kamerplant. Ze hebben nauwelijks water nodig en geven geen hoge eisen aan de lichtintensiteit.


Cactussen kunnen lang zonder water. Doordat er weinig huidmondjes aanwezig zijn verdampt het 'blad' nauwelijks water. Bovendien kunnen Cactussen vele malen hun eigen gewicht aan water opzuigen. Bij lagere temperaturen in de winter kan een cactus zonder problemen drie maanden zonder water, hierbij kunnen sommige cactussoorten iets krimpen. Bij lagere temperaturen is het beter om de grond droog te houden. Staat de Cactus echter in de huiskamer vol in de zon en/of boven een radiator, dan is eenmaal per maand water geven aan te raden.

In de zomer moet de grond tussen de gietbeurten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Meer water kan de groei stimuleren, maar wacht bij twijfel met water geven. De meeste cactussoorten gaan in de huiskamer dood doordat ze te veel water hebben gekregen, de cactus zal dan vanuit de wortels gaan rotten. Het vervelende is dat je dit pas te laat ziet en dan is het meestal te laat. In de zomer is het beter per gietbeurt een flinke hoeveelheid te geven in plaats van elke week een beetje, de wortels mogen hierbij niet continu in het water blijven staan.