• Verzendkosten zijn €4,95, bij aankopen boven de €75,- zijn de verzendkosten gratis.
  • Verzendkosten zijn €4,95, bij aankopen boven de €75,- zijn de verzendkosten gratis.
Planten - Alocasia

Planten - Alocasia

€ 13,75

Op voorraad

Beschrijving

Alocasia Wentii


De Alocasia Wentii is afkomstig uit de tropen van Azië. Alocasia soorten behoren tot de familie Araceae. Een bijnaam voor deze plant is vanwege zijn enorme bladeren 'olifantsoor'. Deze eyecatcher is een mooie toevoeging in ieder interieur, lees hieronder alle informatie die je nodig hebt met betrekking tot de verzorging van deze prachtige plant.


De Alocasia staat graag op een plek met veel zonlicht, deze kamerplant verlangt minimaal 5 uur direct zonlicht. Plaats de plant daarom zo'n 2 meter voor het raam op het zuiden of direct voor het raam op het westen/oosten.


De grond dient altijd licht vochtig te zijn, zonder dat de plant met zijn wortels in het water staat. Het is daarom verstandig regelmatig kleine hoeveelheden water te geven, sproei minimaal 1x per week.


Alocasia's druppelen regelmatig water van het blad, dit heet guttatie. Dit verschijnsel is normaal en niet geheel te voorkomen. Een Alocasia is constant in ontwikkeling. Met enige regelmaat stoot deze oud blad af. Enkel voldoende licht zorgt ervoor dat er op tijd een nieuw blad aangroeit.